Coronavirus

Luni, 16 martie, 20:53
Postat de Bog
Salutare copiilor și tuturor celor de toate vârstele.

Așa cum știți, din moment ce mulți dintre voi sunteți acasă și accesați acest minunat site, trecem printr-o perioadă dificilă; deja sunteți probabil bombardați cu mesaje (multe din ele contradictorii de altfel), însă nu strică să mai citiți câteva lucruri ce țin de acest virus și de felul cum puteți face atât viața voastră cât și pe a celor din jur mai ușoară.

În primul rând ceea ce e cert e că nu e nimic absolut cert cu privire la acest virus. Însă ceea ce ne spun faptele e că virusul afectează cel mai puternic oamenii în vârstă și pe cei cu probleme deja existente, cu imunitate scăzută.

Ce înseamnă asta pentru noi?
Înseamnă că nu e cazul să fim egoiști. Unii din noi se grăbesc să se gândească „a, pf, nu vezi că nu mor așa mulți de la chestia asta, ce mă interesează pe mine?”. Însă problema e că tu, așa grozav și imun cum ești, poți transporta virusul către cineva mai vulnerabil, care nu e la fel de puternic și pregătit să se lupte cu o boală cum ești tu. Poate un bunic, poate alte persoane deja afectate de boli din familie.

Și atunci ce să fac?
În primul rând, ideal ar fi să stai izolat și să nu iei virusul. Nu există teste pentru toată lumea. Dacă totuși ai simptomele bolii (febră, tuse, respirație dificilă, dureri musculare, oboseală), nu e recomandat să fugi repede la spital să cauți să dai alarma în țară. Momentul în care e recomandat să îți contactezi medicul de familie pentru a întreba de următorii pași e dacă ai febra de peste 38,5 grade sau știi sigur că ai fost în contact cu o persoană deja confirmată ca având virusul.

Un lucru important de reținut: mulți vehiculează în presă faptul că 70% din populație se va îmbolnăvi de acest virus. Problema statului român (și a oricărui stat) e să limiteze numărul de oameni bolnavi simultan așa încât toți să poată primi tratamentul adecvat. Deja sunt slabe șanse ca virusul să fie eradicat, dar e esențial ca un număr mic de oameni să fie bolnavi în același timp, pentru ca toți cei bolnavi să poată primi un tratament adecvat.

Mai presus de toate, nu credeți tot ce vedeți și ce citiți (nici măcar aici în mesajul de mai sus). Informați-vă din mai multe surse și verificați cât de veridice sunt faptele expuse.

Linkuri pentru informare:
Ministerul sănătății
Ministerul afacerilor interne
Știri în timp real (în engleză) de la organizația mondială a sănătății

O campanie de informare realizată de AnimeKage & Iconic Cluster

Lasă un comentariu!

Dacă nu lași comentarii relevante, îți vor fi șterse și vei pierde puncte.

Mulţumiri: (la ora )

Membri care au mulţumit:

Fani anonimi:

Nu sunt comentarii. Nu vrei să fii tu primul?

Comentarii:

- #
voturi
Caută serie
Ştiri din lumea anime
Postat de cristiaN0051 @ 4 iulie, 14:59
Postat de cristiaN0051 @ 28 iunie, 17:58
Postat de cristiaN0051 @ 28 mai, 15:52
Caută membru
Caută
Cei mai activi membri ai lunii

Traducere
112
61
32

Encoding
189
28
4

Editare
1
1
0

Verificare
187
53
47

Hall of fame
Principala adresă a site-ului e http://anime.kage.ro.
Site-ul poate fi accesat și prin browserul TOR la adresa aceasta (nu merge decât pe browserul TOR).
E extrem de important să încercați să accesați aceste adrese în caz că nu merge să intrați pe site.
Loading...